Interview met Irene Peters van Baker Tilly Berk

 

Zou je jezelf voor kunnen stellen?

Mijn naam is Irene Peters en ik werk nu 6 jaar bij Baker Tilly Berk waar ik meteen begonnen ben na mijn studie Fiscale economie. In mijn vrije tijd sport ik graag, ik vind het heerlijk om te thaiboksen, hardlopen of snowboarden. Daarnaast vind ik het erg leuk om uitgebreid te koken.

 

Welke extra curriculaire activiteiten heb je naast de studie ondernomen?

Tijdens mijn studie was ik vooral werkzaam bij het accountant- en belastingadvieskantoor van mijn ouders. Daarnaast heb ik tijdens mijn bachelor als werkstudent op de BTW-afdeling bij een big-4 kantoor gewerkt.

 

Waarom heb je gekozen voor Baker Tilly Berk?

Een studievriend was werkstudent bij Baker Tilly Berk en altijd zeer enthousiast over het bedrijf. Daarnaast wilde ik mij nog niet specialiseren aan het einde van mijn studie. Bij Baker Tilly Berk is iedereen in de basis een generalist. Mijn interesse ligt nu vooral bij Vennootschapsbelasting en Loonbelasting.

 

Het team van fiscalisten bij Baker Tilly Berk houdt zich bezig met veel verschillende takken van de fiscaliteit. Op welk gebied ben jij werkzaam en breidt dit zich ook uit tot buiten Nederland?

Binnen de fiscale praktijk heb ik een heel breed werkveld. Zo heb ik een aantal IB-ondernemers, vermogende particulieren, DGA’s en de grotere (Rotterdamse) MKB-bedrijven als klant. Daarnaast verzorgen we voor veel bedrijven o.a. expatregelingen, dus ik heb veel contact met buitenlandse bedrijven en hun expats. Daarnaast heb ik wekelijks contact met collega’s in het buitenland die aangesloten zijn bij het Baker Tilly International netwerk.

 

Hoe zie je de merkwaarden van Baker Tilly Berk terugkomen in de dagelijkse praktijk?

We hebben vijf merkwaarden: kwaliteit, ondernemend, direct, bindend en scherpzinnig. Kwaliteit is uiteraard logisch: je wilt advies van goede kwaliteit leveren, iets waar we elke dag mee bezig zijn. Dit doe je door vakliteratuur te lezen en het advies door anderen te laten nalezen, zodat ook hun zienswijze aan bod komt. Ondernemend, zie je vaak terug in het klantcontact dat je hier al snel hebt. Je zit al snel bij een klant aan tafel, waardoor je de mogelijkheid krijgt om de ondernemer naast de ondernemer te zijn. Daarnaast moet je als adviseur natuurlijk direct zijn: een duidelijk advies geven aan de klant zonder warrige taal en niet om zaken heen draaien. Verbindend: het team bestaat uit veel specialisten die samen moeten werken om zodoende de klant te voorzien van het beste advies en zo tot het beste resultaat te komen. Scherpzinnig: Je moet dus scherp blijven en weten wat er speelt bij de klant, zodat je altijd op de hoogte bent en de klant kan voorzien van het juiste advies.

 

Wat zijn de mogelijkheden voor studenten binnen Baker Tilly Berk?

We hebben nu 3 werkstudenten in dienst en willen de studenten zoveel mogelijk laten zien van de praktijk. Het is 2 a 3 dagen hard werken voor de studenten met als doel de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden voor de praktijk. Daarnaast hopen we natuurlijk dat als de ruimte er is, de studenten na hun studie en werkstudentschap dan full-time bij ons komen werken.

 

Heb je nog tips voor de huidige studenten om vooral wel of niet te doen tijdens de studie?

Het is heel nuttig om tijdens je studie als werkstudent aan de slag te gaan om te kunnen proeven hoe het later zal zijn in de praktijk. Zelf heb ik dit echt als een voordeel ervaren: ik kon al veel dingen zelfstandig oppakken en had onder andere al ervaring in het schrijven van bezwaarschriften. Als werkstudent krijg je ook de ruimte en de tijd om dingen uit te proberen en te kijken waar je ambities liggen in de fiscale praktijk.

Bestuur CT

test

No Comments Yet

Comments are closed