Interview met Kirsten Gielen van Van Oers

DSC_0158

 

 

Zou je je kort voor kunnen stellen?
Mijn naam is Kirsten Gielen en ik kom uit Etten-Leur. In februari begin ik met mijn master Fiscale Economie. Ik werk sinds oktober bij Van Oers op de fiscale afdeling en ik doe nu vooral aangiften inkomstenbelasting en vanaf daar zal ik mijn werkzaamheden uitbreiden. In mijn vrije tijd hockey ik fanatiek.

 

Welke extra-curriculaire activiteiten heb je naast je studie ondernomen?
Tijdens mijn bachelor in Rotterdam woonde ik nog bij mijn ouders in Etten-Leur. Daarnaast had ik drie keer per week hockeytraining en een bijbaan. Ik had niet veel tijd over om extra-curriculaire activiteiten te ondernemen. Dat is wel de reden geweest om nu tijdens mijn master gerichte werkervaring op te doen. Mijn studie kan ik goed combineren met mijn baan bij Van Oers, want de organisatie is flexibel als het aankomt op colleges. Ik heb nu een aantal maanden fulltime gewerkt, maar daarna kan ik het terugbrengen naar drie dagen per week.

 

Hoe heb je de overgang ervaren van student naar het werkend leven?
Dat was heel erg wennen. Ik ben namelijk direct fulltime bij Van Oers begonnen. Tijdens je studie heb je nog veel vrijheid, maar de sfeer op de werkvloer bevalt me heel goed.

 

Waarom heb je gekozen om bij Van Oers te komen werken?
Ik was op zoek naar de combinatie van een familiaire sfeer en toch een groot kantoor. Ik ken iedereen die hier op de werkvloer rondloopt en toch is het best groot. Dat spreekt me heel erg aan.

 

Hoeveel vestigingen heeft Van Oers?
Van Oers heeft vijf vestigingen in Brabant. Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal en Zundert.

 

DSC_0161Op welke vestiging zou een student uit Rotterdam terecht komen als hij of zij een stage of werkstudentschap komt doen bij Van Oers, bijvoorbeeld via de bedrijvendag?
Dat ligt eraan waar ze op dat moment mensen zoeken. Uiteraard is er ruimte om aanpassingen te doen aan wensen van de student. Ook zal er worden gekeken in welk team de student het beste past, want samenwerking is hier belangrijk.

 

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?
Ik had aanvankelijk een gesprek met de recruiter over hoe het werk eruit zou komen te zien en over wat de verwachtingen zijn van mij en van Van Oers. Daarna heb ik een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitentest gemaakt. De uitslag is vervolgens besproken en aansluitend heb ik een gesprek gevoerd met twee fiscalisten van de vestiging Roosendaal.

 

Waar specialiseert Van Oers zich met name in en wat voor bedrijven zijn klant bij jullie?
Van Oers heeft met name MKB klanten en veel fiscalisten zijn bij Van Oers generalist. Daarnaast hebben we een aantal specialisten die werkzaam zijn over de vestigingen. Fiscaliteit heeft naast accountancy een hele prominente rol in de organisatie.

 

Waarom heeft Van Oers dit jaar het vizier gericht op Rotterdam?
We doen dit jaar mee aan de fiscale bedrijvendag, omdat we veel ruimte hebben voor werkstudenten en afgestudeerde studenten. Met name op de vestigingen in Breda en Roosendaal. Deze vestigingen zijn goed bereikbaar vanaf Rotterdam. Van Oers organiseert ook inhousedagen, zodat studenten de organisatie beter kunnen leren kennen.

 

Wat zoekt Van Oers in een student?
Centraal bij Van Oers staan opleiding en ontwikkeling. We zijn niet specifiek op zoek naar extra-curriculaire activiteiten bij bijvoorbeeld een studievereniging. Dat is uiteraard wel mooi meegenomen. We kijken naar het totaalplaatje en we zoeken harde werkers die veel kunnen combineren zoals studie, bijbaan en een sociaal leven. En je moet uiteraard kunnen onderbouwen waarom er voor Van Oers wordt gekozen.

 

Door: Giorgio Peterse, Kawee Wu, Krista Govers

 

DSC_0169

Bestuur CT

test

No Comments Yet

Comments are closed